Hoe het begon...

Ik heb een opleiding gevolgd aan de Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl) bij Marion Pluimes (The Loffly Chef) en fermetatiespecialist Peter van Berckel (ook wel bekend van zijn kookboek Tsukemono). Na het succesvol afronden van deze opleiding en praktijkervaring te hebben opgedaan bij restaurant Loff in Breda, had ik de skills om een volwaardig vegetarisch menu samen te stellen voor 1 of meerdere gasten. Een maaltijd is pas ècht lekker als het voldoet aan de 5 basissmaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Zo is highfive-food catering ontstaan. 5 smaken die je altijd in mijn gerechten zult terugproeven, zodat jij met een glimlach en een goed gevoel van je eten kunt genieten. Subtiel of explosief, bij highfive-food is het altijd high-taste!

Wie is Bas?

Ik ben 49 jaar, woonachtig in Breda en heb een lieve dochter. Met mijn passie voor koken wil ik jou van mijn gerechten laten proeven, een volwaardige maaltijd schenken en je blij maken. Heb je speciale wensen of allergieën, dan denk ik graag met je mee. Regelmatig bedenk ik nieuwe gerechten die ik op mijn website aanbied. Vol overgave wil ik jouw meenemen in de wereld van de smaak. Koken vanuit de natuur en één met de natuur, zonder pakjes en zakjes. Gerechten die je voeden en je een goed gevoel geven. Jouw gelukkig maken met mijn culinaire creaties. Dat is wat ik het liefste doe. Ik werk tot in de perfectie om de smaak te krijgen die ik in mijn hoofd heb. Proeven, proeven, proeven tot ik ervan overtuigd ben dat het klopt. Want alleen het beste is goed genoeg voor jou. Behalve kookgek ben ik ook werkzaam in de grafische branche en fotografeer ik graag.

Bas Silvertant

Natuurkok

Dit krijg je als je bestelt bij highfive-food!

Heerlijk en eerlijk eten met zorg en aandacht gemaakt voor jou. Dagvers en ambachtelijk. Dat proef je en dat zie je. Gerechten van highfive-food eet je met al je zintuigen.

Lokaal en duurzaam geproduceerd

Ik haal mijn seizoensgebonden producten zoveel mogelijk uit de omgeving. Geen onnodige vliegkilometers dus.

Respect voor de natuur

Ik werk met herbruikbare bronnen. Glazen potten sluit ik vacuüm af met de nanostopper voor langere versheid en smaak. Mijn volledig composteerbare verpakkingen kunnen zo bij het gft.

Ambachtelijk

Deeg kneden, kroketjes rollen, ik werk zoveel mogelijk met mijn handen. Mijn koksmes is mijn beste vriend in de keuken. Voel wat je doet en doe het goed.

Pure en eerlijke smaken

Je proeft eten, zoals het moet smaken. Puur natuur. Een tomaat smaakt naar een tomaat, vol en zoet van smaak en niet als een zakje gevuld met water.

Volledig biologisch

De producten die ik gebruik zijn biologisch en biodynamisch (demeter keurmerk). Deze geven de meeste smaak en vitaliteit.

Circulair

Van snijresten maak ik weer een heerlijke bouillon, een restje soep wordt omgetoverd tot een rijke saus. Als het echt niet meer bruikbaar is, beland het op de composthoop voor de wormpjes.

Begin met chatten
1
Hulp nodig?
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?